Kom vrijdag 24 februari naar Techniek Tastbaar bij het Alma College in Almelo

Baanbrekend leren (Sterk Techniek Onderwijs Almelo e.o.) organiseert voor de eerste keer in de regio Techniek Tastbaar. Dit doe- en beleef-event in de techniek laat aan leerlingen, ouders en docenten zien wat er in de regio aan prachtige techniek is te vinden.
17/2/23
Baanbrekend leren
Mededeling
Leah Masselink
Leah Masselink
leah@baanbrekendleren.nl
Deel dit artikel

Het aantal vacatures in de techniek blijft onverminderd groeien. Maar hoe vinden de technische bedrijven hun medewerkers van de toekomst?  Leerlingen komen van jongs af aan veel te weinig in aanraking met techniek en daarmee verliezen we te vaak de kans dat ze geïnteresseerd zijn om een opleiding in de techniek te gaan volgen.

Van de autogarage om de hoek tot een boorplatform in de Waddenzee, een biologisch zuivelbedrijf of een beademingsapparaat in het ziekenhuis, techniek is overalen overal zijn technici nodig. Wie kiest voor een loopbaan in de techniek heeft grote kans om een baan op eigen niveau en binnen het eigen vakgebied te vinden en kan rekenen op een mooi startsalaris en ontwikkel mogelijkheden. Maar hoe kun je nu jongeren interesseren voor techniek?

BaanbrekendLeren Almelo (onderdeel van Sterk Techniek Onderwijs Twente) organiseert voorde eerste keer in de regio Techniek Tastbaar. Dit doe- en beleef-event in de techniek laat aan leerlingen, ouders en docenten zien wat er in de regio aan prachtige techniek is te vinden. Omdat alle bedrijven een activiteit voorde leerlingen in de leeftijd van 10-16 jaar hebben bedacht kunnen zij zo ervarenen ontdekken wat er allemaal mogelijk is en of techniek wellicht ook bij hen past. Daarom worden deze leerlingen van harte uitgenodigd op vrijdag 24 februari van 10.00 uur tot 18.00 uur bij het Alma College. Uiteraard zijn ouders/verzorgers ook van harte welkom. Vanzelfsprekend is de toegang helemaal gratis.

De breedte van Techniek

Wat is nu eigenlijk techniek en hoe leg je dat aan leerlingen en hun ouders uit. Daartoe is het concept “de 7 werelden van Techniek” bedacht. De 7 werelden zijn: Mens & Gezondheid; Energie, Water & Veiligheid; Voeding &Natuur; Wonen, Werken & verkeer; Ontwerp, Productie & Wereldhandel; Digitaal, Media & Entertainment; Hi-tech & Science. Dit concept geeft al aan dat de diversiteit in techniek heel groot is. Om nog maar niet te spreken van de vele kruisverbanden tussen deze werelden. De circa 35 regionale bedrijven laten zien waar ze actief zijn en hoe dat met de belevingswereld van de leerlingen te maken heeft. Zo komt techniek letterlijk steeds dichterbij! En dat is nu precies de bedoeling van Techniek Tastbaar. De bedrijven komen letterlijk naar de leerlingen toe!

Om een idee te krijgen van dit evenement kunt u de website van Techniek Tastbaar (www.techniektastbaar.nl) bezoeken of filmpjes op youtube. Ook kunt u informatie vinden op Facebook, Twitter en Instagram.

No items found.
Leah Masselink
Leah Masselink
leah@baanbrekendleren.nl
Deel dit artikel