Masterclass

Elektriciteit

Over de masterclass

Een kijkje in de wereld van de elektriciteit

Kinderen van groepen 7-8 ontwikkelen een verlichting voor hun eigen slaapkamer. De leerkracht van de basisschool geeft in zijn eigen klas een voorbereidende les over elektriciteit, de verschillende manieren waarop elektriciteit opgewekt kan worden en hoe we dit overdag gebruiken.De link voor deze les is voor de leerkracht van het PO te downloaden en staat onderaan bij: “Voorbereiding voor de leerkracht PO.” Op het vmbo vindt de praktijk van de masterclass plaats. M.b.v. de vmbo docent maken de leerlingen hun verlichting van hun slaapkamer op een plankje met stroomdraadjes en een lampje. Na afloop nemen de leerlingen direct hun eigen ‘slaapkamer’ mee naar huis. Als afsluiting kunnen de leerlingen naar 1 of meerdere bedrijven toe, die met deze wereld(en) te maken hebben.
Boek de masterclass

De Missie

Kinderen leren dat elektriciteit een vorm van energie is. Daarnaast bestaat elektriciteit altijd uit een stroomkring.

Data

Vrij 25 mrt 12:00-13:30
Vrij 22 apr 12:00-13:30
Een andere datum
meerdere data volgen

De 7 werelden van techniek

Het is voor leerlingen op de basisschool en in het voortgezet onderwijs een hele uitdaging om een goed beeld te krijgen van de baan- en opleidingsmogelijkheden in de techniek. Om ze te helpen zijn de bètawereld en technieksector opgedeeld in afgebakende domeinen: de 7 werelden van techniek. Deze Masterclass valt onder de volgende masterclasses.
Energie, Water & Veiligheid
Energie, Water & Veiligheid
In de wereld van Energie, Water & Veiligheid werken mensen met technische kennis hard aan het oplossen van de problemen van onze aarde zoals luchtvervuiling, en de gevolgen van het veranderende klimaat.
Wonen, Werken & Verkeer
Wonen, Werken & Verkeer
Wereldwijd moeten we met steeds meer mensen wonen, werken en ons verplaatsen in een krappe ruimte.

Kerndoelen

Kerndoel 33
Kerndoel 52
Kerndoel 43

Extra informatie

Maximaal aantal leerlingen

30

Benodigd aantal begeleiders

5

Max aantal leerlingen per begeleider

Locatie

Noordik C. van Renneslaan

C. van Renneslaan 37
7604 KV
Almelo

Voorbereiding

Het is voor leerlingen op de basisschool en in het voortgezet onderwijs een hele uitdaging om een goed beeld te krijgen van de baan- en opleidingsmogelijkheden in de techniek. Om ze te helpen zijn de bètawereld en technieksector opgedeeld in afgebakende domeinen: de 7 werelden van techniek. Aan de hand van deze 7 werelden kun je een aantrekkelijk en realistisch beeld geven van leren en werken in de bèta en techniek. Hierbij is ook rekening gehouden met de verschillende drijfveren, talenten en interesses van jongeren. Zo ontdekken leerlingen dat de technieksector heel breed is en meer omvat dan ze in eerste instantie misschien denken.
Download lesbrief
Pjotr van der Laan

Pjotr van der Laan

Teamlid

p.vanderlaan@noordik.nl
Mijn profiel

Aanmelden voor deze masterclass

Na aanmelding voor de Masterclass krijgt u van ons een e-mail met verdere informatie en zal de verantwoordelijke docent contact opnemen om de Masterclass verder af te stemmen.
* De gekozen data is pas definitief na bevestiging.
* Bovenstaande masterclassnaam dient aangevinkt te zijn i.v.m. controle en bevestiging van de masterclass.
Bedankt voor je aanmelding. Je krijgt z.s.m. bericht van ons.
Let erop dat onze mail in uw spamfolder terecht kan komen
Oops! Er klopt iets niet. Kijk je formulier na en verzend nogmaals.

Vraag het Stephanie

Heb je niet gevonden wat je graag wilt weten? Of heb je geen tijd om verder te kijken op ons platform maar wil je wel graag in contact komen met ons? Stel dan je vraag aan Stephanie. Zij zorgt ervoor dat jouw vraag of opmerking bij de juiste persoon terecht komt test.
Bedankt! Ik ga er voor zorgen dat uw vraag bij de juiste persoon terecht komt!
U hoort z.s.m. van ons.
Er ging iets niet goed tijdens het invullen.
Vul alle velden goed in en probeer het nog eens.